Jun 162013
 

Het weer was niet zo denderend, maar Max en Dennis konden het niet laten om hun nieuwe aanwinsten te proberen. Het zijn heel erg lichte schuimpjes, maar met een verschil: Ze zien er niet uit als een standaard schuimpje. De constructie is een ‘gewoon’ triplex frame, maar bekleed met 3 of 4 mm EPP schuim. Het is best een heel uitgekiende constructie! En uiteraard kun je de roeren zo veel uitslag geven, dat je eigenlijk even niet bij kan houden wat er allemaal gebeurt. ¬†Alfred heeft mijn oude zwevertje weer netjes gerepareerd, en een tweede (derde?) leven lijkt er wel in te zitten. Met een beetje tunen, is het echt een leuk zwevertje. Vliegen met een V-staart heeft wel zijn charmes, het is gewoon anders zullen we maar zeggen, zeker al sje een vlakke vleugel hebt. On naar volgende week, ik hoor roepen dat het dan toch echt zomer wordt. Wij wachten gespannen op de dingen die komen.

Voor de zweefvliegers: Het is ongelooflijk, maar omdat het water deze zomer vaak warmer is als het land, vind je vaak stijgende lucht boven het water. M.a.w ik slaag erin met mijn Blaster toch steeds mooie tijden te klokken, iets wat me de afgelopen jaren boven water nooit lukte! Nooit te oud om iets nieuws te ontdekken zullen we maar denken.

(ps: Ik weet het, linken naar een Leverancier’s site? Normaal doe ik het niet zo snel, maar ik had even geen foto-tje bij de hand. Volgende keer. )