May 302016
 

676Ok dan, dus niet naar het veld. Jammer, ik begon er net weer aan te wennen! Gisteravond toch nog lekker een vluchtje gemaakt met mijn nieuwe Orion, de opvolger van de vorig jaar vroegtijdig gecrashte Insider. Het is dezelfde kist, alleen andere naam, en andere kleur. Deze was alleen leverbaar in rood, dus de keuze was makkelijk!

130

..overblijfselen van de Insider..

Dit was de vorige, of beter, wat er over was van een tot op heden voor mij onverklaarbaar ongelukje. Voor de Orion heb ik op de accu’s en ontvanger na, bijna alle hardware kunen hergebruiken. En voor ‘Good Luck’ heb ik ook de originele cockpit er opgezet. De eerste vlucht voelde goed, gewoon schakelaar om, niet denken, en recht omhoog. Landing was wel even een uitdaging, omdat de flap/hoogte compensatie van geen meter klopte. (zoals te verwachten). Dus landen zonder flaps, en tja, daar is het hele veld voor nodig. Gelukkig kon ik de boel behoedzaam in het lange gras aan het einde van de baan parkeren. Daarna even snel een hoop down by gemixed, en de volgende landing was er weer eentje zoals een Orion dat doet, voor de voetjes. Er zijn nog wel heel wat uurtjes nodig om weer alles netjes te trimmen, maar de eerste bel is al gepakt, met behulp van de buizerds die hier altijd rondhangen 😉

Orion-290516

..ongetrimmed, maar toch even lekker in de lift!